Skip to content

Savigynos Menų Centras - Karate, Kick boxing, Ju Jitsu

Pradžia arrow Kovos menai arrow Shindokai-kan karate
Shidokan Karate PDF Spausdinti El. paštas

Shidokan yra pilno kontakto kovos menas. Šis kovos menas yra pagrįstas tuo, kad natūralus žmogaus kūnas: kojos, kumščiai, alkūnės, keliai, ir kt., paverčiami tikrais ginklais. Shidokan treniruočių sistema yra daugialypė drausmė tobulinant savo kūną. Šių treniruočių metu lavinamas protas, raumenų jėga, specialioji ištvermė, kūno koordinacija, manevringumas, lankstumas, taip pat teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą. Šiam kovos menui yra būdingas realus mąstymas ir ypač staigioji jėga. Shidokan - tai daugiau nei kovos menas, tai - tiesus evoliucijos ir asmeninių pasiekimų kelias. Shidokan yra grindžiamas garbės kodeksu ir bendromis vertybėmis. Ši mokykla moko pagarbos kitiems, disciplinos, koncentracijos į tai, ką darai, nuoseklumo, kantrybės.

 

Shidokan reikšmė: Shi - tiesa, Do - kelias, Kan - organizacija. Išvertus tai būtų Organizacija, einanti tiesos keliu. Ši organizacija remiasi jėga, dvasingumu ir sąžiningumu.

 

Shidokan - Japonijos simbolis banga, vanduo simbolizuoja jėgą, galią, švarumą, ištvermę ir vienybę. Ji gali būti rami, tyli, taip pat agresyvi ir įtūžus. Tai nesuvaldomas elementas, kuris gali suteikti malonumą, susižavėjimą ir baimę. Vandens banga įkūnija visa tai, kas iš tiesų yra Shidokan.

 

Shidokan turi savyje tris pagrindines kovos formules: bare knuckle karate, thai kick boxing ir grappling, todėl vadinamas kovos menų triatlonu.

 

Shidokan  kovos formulės


Bare knuckle karate

Bare knuckle kovos sistema yra panaši į knockdown, žinomo iš karate kyokushin ar kitų stilių. Tai visiškas kontaktinės kovos stilius (full contact karate). Jame galima atlikti visus spyrius koja į korpusą ir galvą (bei spyrį keliu), o smūgiavimas kumščiu ir alkūne galimas tik į korpusą. Leidžiama stverti priešo rankas ir kojas, griebti už kimono. Prie šito prisideda galimybė pakirsti priešininką, atlikti metimus ,sverto uždėjimą ant rankų ir kojų bei smaugimą parteryje.

Kick boxing

Kovos metu kovotojai užsideda standartines pirštines skirtas kickboxin‘gui. Čia leidžiama atlikti visus spyrius į kojas, korpusą ir priešininko galvą, visus smūgius su pirštinėm į priešininko galvą ir korpusą. Šios kovos srities tikslas yra išeliminuoti svarbų sistemos bare knuckle apribojimą – neleistini smūgiai rankomis į galvą. Ši formulė iš besitreniruojančiųjų reikalauja mokymosi bokso technikų (išsisukimas nuo smūgio, smūgiavimas, priedangos ir blokai).

Grappling (tarp profesionalų)

Trečia kovos rūšis mokoma Shidokan'e yra grappling (submission fighting). Apskritai tai Bare knuckle karate ir Thai kick boxing formulių išdava. Užsimaunamos specialios pirštines su atvirais pirštais (kad būtų patogu griebti). Leidžiami visi spyriai į visas kūno dalis, visi smūgiai kumščiais ir alkūnėmis į korpusą bei visi smūgiai kumščiais į galvą. Leidžiami galūnių sugriebimai, pakirtimai, metimai, kova parteryje (laiko limitas nuo 15 iki 30 sekundžių). Parteryje negalima smūgiuoti ir spirti, bet galima uždėti svertą ir smaugimą. Jei nei vienas kovotojas kovos metu nepasiduoda, teisėjai sprendžia, kas yra laimėtojas.

 

 

Ar žinotė, kad

Prancūzijos, Belgijos, Lenkijos policija ir apsaugos tarnybos yra treniruojamos Shidokan instruktorių.

 

  

                                                                                              
md62.jpg